,

Úr napi körmenet 2022.

Zoltán avatar

·

,

·

A tegnapi napon városunkban megrendezésre került az Úr napi körmenet. Az este során 18:00 órakor Marton Zsolt váci megyéspüspök mutatott be szentmisét a Piarista templomban, majd a hét órakor kezdődő körmenet kísérte nyugovóra a napot.

Az idei esztendőben a Hétkápolnának nem volt különálló oltára, a Székesegyház oltárának elkészítésében segédkezett templomunk közössége.

Már kora délután nekikezdtünk a munkálatoknak és színes virágdíszbe öltöztettük az Apor Vilmos katolikus főiskola kapubeállóját, hogy méltó módon szolgáljon az oltáriszentség fogadására.

Biztos vagyok benne, hogy az idei évben is színvonalasan tudtunk megemlékezni erről a jeles ünnepről, amely dekoráció elkészítésében nagy segítséget nyújtott Kardos Ilona, Récsey Antal, Kalácska Ferenc, Tibor és Zoltán. Köszönjük nekik is, hogy napjukat feláldozva segítettek helytállni az oltár elkészítésében.

A fehér kardvirágokból készített virágcsokrok Katona Bea munkái, neki is hálásan köszönjük, hogy virágdekorációjával kiemelkedővé tette oltárunkat.

Valamint az oltár láthatatlan munkásai felé is hálánkat fejezzük ki, akik a motívumokhoz szükséges rózsaszirmokat szolgáltatták nekünk. Ezáltal végső soron Darida Marikának és Kucsák Gábornak szeretnénk köszönetet mondani.

Most pedig az elkészült oltárokat szeretnénk bemutatni képek formájában, név szerint a Piarista templom, a Püspöki palota, a Fehérek temploma és a Székesegyház oltárát:

[ngg src=”galleries” ids=”4″ display=”basic_imagebrowser”]

Az körmenet során készült fényképek:

[ngg src=”galleries” ids=”3″ display=”basic_imagebrowser”]