,

Városunk hirdetései – 2022. október 23-30.

Zoltán avatar

·

Ünnepeink:

  • Vasárnap: Évközi 30. vasárnap
  • Péntek: Szt. Simon és Szt. Júdás Tádé apostolok ünnepe
  • Vasárnap: Évközi 31. vasárnap


Marton Zsolt megyéspüspök atya ENERGETIKAI KÖRLEVELE templomaink hirdetőtábláin olvasható.


Anyaszentegyházunk hivatalos istentiszteletének, liturgikus cselekményeinek (a szentségek kiszolgáltatása mellett) két sarokpontja a szentmise és a szent zsolozsma. A II. vatikáni zsinat szorgalmazza a plébániák életében a nyilvános, a hívekkel közös imádkozást, elsősorban az esti zsolozsmázást. Az istendicséret eme megnyilvánulására, a VESPERÁS közösen, az egyház ősi zenei nyelvén (gregorián dallamokon) ÉNEKELT végzésére hívunk és várunk minden istenhívőt
az esti szentmisék előtt, fél 6 órára a Fehérek templomába. (Alkalmanként a liturgia előtt néhány percben megtanuljuk, áténekeljük a változó, avagy nehezebb tételeket.)


Holnap, hétfőn az alsóvárosi plébánián 16-18 óráig „MINDENSZENTEK” JÁTÉKDÉLUTÁNT tartunk, amelyre szeretettel várjuk hittanosainkat. Lehet jönni valamelyik szent öltözékében, vagy akár csak valamelyik szent attributumát hozva magukkal. Enni-innivalót és bátorságot is érdemes hozni a jókedv mellett.

Felnőtteknek szóló BIBLIAÓRÁT, ILL. KATEKÉZIST indítunk a Barátok temploma közösségi termében Zsolt atya vezetésével. Az alkalmak kedd esténként lesznek, az első alkalom a héten kedden 18.45-kor kezdődik, ekkor megbeszéljük a találkozók gyakoriságát is, és lehet témajavaslatokat is tenni. Szeretettel várjuk az érdeklődőket!


A héten csütörtökön 17 órától BIBLIAÓRÁT tartunk kéthetente a Regőczi-kápolnában.


Keresztény FILM- ÉS KÖNYVNAPOKAT tartanak október 28-29-30-án, a héten péntektől vasárnapig Budapesten, az Uránia Filmszínházban. Minden program ingyenes, regisztráció sem szükséges. 8 keresztény film kerül vetítésre, közülük öttel kapcsolatban stúdióbeszélgetés is lesz.

Továbbra is szeretettel várunk mindenkit péntekenként 17.30 és 20 óra között az alsóvárosi plébánián, ahol az adventi vásárunkon eladásra kerülő KÉZMŰVES TERMÉKEKET készítjük el.


29-én, szombaton a Karolina-kápolnában 15.30-tól DICSŐÍTŐ és közbenjáró ima, 16.30-tól GITÁROS szentmise lesz.

Vasárnapra virradóan ne felejtsük ÁTÁLLÍTANI ÓRÁINKAT!


Október hónapban a RÓZSAFÜZÉRT a következő időpontokban imádkozzuk:

  • a Fehérek templomában hétköznaponként a 6.45-ös szentmisét követően 1
    tizedet;
  • a Regőczi-kápolnában minden szentmise előtt fél órával, azaz 16 órától 5
    tizedet;
  • a Karolina-kápolnában minden hétköznap 17.30-tól 5 tizedet.


A Magyar Katolikus Püspöki Kar kérése: Október 1. és november 28. között NÉPSZÁMLÁLÁS zajlik Magyarországon. A népszámlálás nagyon fontos esemény nemcsak Magyarország, de a magyar
katolikusok életében is, ezért arra buzdítunk minden katolikust, hogy a népszámlálás alkalmával vallja meg a római katolikus/görög katolikus valláshoz tartozását.


November 1-e, MINDENSZENTEK főünnepe kötelező ünnep, a szentmisén való részvétel és a munkaszünet kötelező.


Szeretettel várunk minden kicsit és nagyot november 11-én a Szent Márton napi LÁMPÁS FELVONULÁSRA. 16.30-kor gyülekezünk a Barátok templománál, onnét lámpásokkal és fáklyákkal énekelve átsétálunk az alsóvárosi plébániára, ahol meglepetések várnak ránk. Mindenki hozza magával saját lámpását, illetve sütiket elfogadunk az agapéhoz, amit a plébánián gyűjtünk.


Az idén 25 éve alkotó GÁVEL TESTVÉREK, továbbá MEZŐ MISI ÉS AZ EUCHARIST együttes ad koncertet a Mátyás-templomban november 13-án. A 18 órakor kezdődő szentmisét Varga László Kaposvári püspök atya mutatja be, amelynek során felcsendül Gável Gellért gitárművész Latin Mise Gitáron című
szerzeménye. A szentmisén és az azt követő koncerten közreműködik a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar, a 4 Akkord Show Kórus és a Dramatizált Biblia társulatának ismert színészei. A belépés díjtalan.

Kiemelt kép: szallas.hu – Szállás.hu