Szentmisét követő hangverseny a zene világnapján

Zoltán avatar

·

·

Az október 1-je mindig egy különleges nap a zene kedvelői számára, hiszen ez a nap az egész világon a zene ünnepléséről szól. Az UNESCO által kikiáltott Zene Világnapja alkalmából számos kulturális esemény és koncert zajlik szerte a világon. Az idei év eseményének részeként a váci Hétkápolnában október 1-jén reggel 8 órakor egy orgonakoncerttel tisztelegünk a zene és a kultúra előtt.

Mióta ünnepeljük a zene világnapját?

A Zene Világnapja, amit a világ több mint 120 országában ünnepelnek október 1-jén, 1975-ben született meg az UNESCO közreműködésével. Az ünnep célja a zene fontosságának és sokszínűségének megünneplése, valamint az emberiség kulturális kincseinek megőrzése. A zene ereje által egységet és békét hozni a világ minden táján.

Az ünnep hátterében az áll, hogy a zene összeköti az embereket és áthidalja a kulturális különbségeket. A zene segít kifejezni az érzelmeket, inspirál és összehozza az embereket. Az UNESCO Zene Világnapja üzenete az, hogy mindenki, függetlenül attól, hogy milyen kultúrából származik vagy milyen nyelvet beszél, részesüljön a zene gyógyító hatásaiból és örömeiből.

A váci Hétkápolnában október 1-én az orgonakoncert a reggeli 8 órakor kezdődő szentmise után kezdődik, melynek időtartama 15-20 perc. Szeretettel hívunk mindenkit!

Kiemelt kép: Répceszentgyörgy Önkormányzat – repceszentgyorgy.hu