Városunk hirdetései – 2022. november 20-27.

Ünnepeink:

  • Vasárnap: Krisztus, a világmindenség Királyának főünnepe
  • Vasárnap: Advent 1. vasárnapja

Adventi NAGYTAKARÍTÁS ÉS AGAPÉ lesz november 26-án szombaton 9 órától a Barátok templomában. A szervezők kérik, hogy hozzunk magunkkal takarítóeszközt.

Vasárnap megkezdődik az advent és egyben az új egyházi év. Egy kezdeményezést Vácon is szeretnénk meghonosítani: ez az ÉLŐ ADVENTI ABLAKKERESÉS. Lényege: az advent minden napján valaki vállalja, hogy egy utcai ablakát egyéni módon adventi díszítéssel látja el, melyben jól látható, központi helyet foglal el az adventi nap sorszáma (tehát nem a december napjaié). Majd az adott napon 17 órától kivilágítja a feldíszített ablakát. Akik pedig ablakkeresésre vállalkoznak, egy táblázatban gyűjthetik, hogy melyik utca melyik házszáma alatt találták meg az aznapi ablakot. Az első ablak fénye advent 1. napján, azaz jövő vasárnap fog felgyulladni. Várjuk tehát azok jelentkezését, akik vállalják egy ablakuk díszítését. Jelentkezni ill. gyűjtő térképet igényelni Vincze Béláné Zsuzsinál lehet a 20/488-74-88-as számon.

A Fehérek templomában advent minden vasárnapjának esti szentmiséje után, 19 órai kezdettel kb. fél órás KONCERTEK segítik a készületünket. Első és 4. vasárnap orgona-, 2. és 3. vasárnap énekművek hangzanak fel. Részletek a Fehérek templomának hirdetőtábláján olvashatók.

Hamarosan megkezdődnek a Barátok templomának PÁSZTORJÁTÉK próbái, várjuk a lelkes szereplők jelentkezését a 9 órai szentmisék után a hittanteremben.

ADVENTI VÁSÁRUNK december 4-én, vasárnap 15 órakor fog kezdődni.

FILMKLUBOT indítunk az alsóvárosi plébánián. Az alkalmak havonta lesznek megtartva, szombat délutáni időpontokban. A film után röviden megbeszéljük a látottakat, erre süteményeket és üdítőket köszönettel elfogadunk. Az első alkalom december 10-én 14 órakor kezdődik, melyen Ferenc pápa kedvenc filmjét tekintjük meg.

A Fehérek templomában november végén kezdődő roráte szentmisék utáni AGAPÉKHOZ SEGÍTŐK jelentkezését várjuk. Név és telefonszám megadásával a sekrestyében lehet feliratkozni.

A Barátok templomában is lesznek REGGELIK a 6.30-as roráték után. Kérjük, hogy fizikai segítségetekkel, adományaitokkal és jelenlétetekkel járuljatok hozzá, hogy közösségünk együtt lehessen ezeken az örömmel és várakozással teljes reggeleken! A szombati és vasárnapi miséken a két padsor közti asztalon megtaláljátok a szokásos feliratkozó íveket.

Kiemelt kép: Pécsi Egyházmegye – pecsiegyhazmegye.hu