Az ifjúsági tábor diákjai töltötték meg élettel templomunkat

A mai napon a deákvári ifjúsági tábor foglalkoztatási hetének utolsó napjához érkezett, amelyet nálunk a Hétkápolnában töltöttek el. Már a kora reggeli órákban sem tétlenkedtünk és előkészítettük a templomot övező lelkiséget a gyermekek fogadására, ellátására.

Amint minden gyerkőc megérkezett a templomba el is kezdődött a kegyhely bemutatása, amelyet Csépe Zoltán végzett el egy történeti bemutató formájában. A diákok megismerhették ezáltal a templom minden szegletének rejtett kincsét és útravalóul a Kis herceg tanítását vihettek tovább tarisznyájukban.

A bemutató után el is kezdődött az akadályverseny amelynek a ligetben húzódó hét stáció adott otthont.Ezeken az állomásokon a gyerekek ügyességi és lelki kapcsolódású feladatokkal kerültek közelebb Istenhez és ismerték meg a hitünk ajándékait.

Én magam két állomáshoz nyertem szorosabb betekintést, amely közül az első az imádság kegyelmi ajándékaival volt kapcsolatos, a másik pedig a reggeli templombemutató tartalmát foglalta össze egy kvíz-játék keretein belül.

Mint említettem a hetedik állomos az imádság kegyelmi ajándékairól adott számot és rávilágított azokra a kérdésekre, hogy az élőkért valamint az elhunytakért mi módon tudunk imádkozni.Emellett kiemelte azt is, hogy miért imádkozunk ezekért a személyekért, illetve rávilágítást adott arra, hogy hogyan tudjuk egymást imában hordozni. Mindezek után a diákok egy temetési szemléltetésen is részt vettek és az állomás zárásaként egy közös imádsággal búcsúztak tőlünk.

Számomra a másik kiemelkedő állomása a mai napnak a Hétkápolna kvíz volt, amely szintén közel áll a szívemhez. Itt a diákoknak a reggeli bemutató alapján egy 12 kérdésből álló feladatlapot kellett kitölteni, amely végén egy nyomravezető írás volt megtalálható, amely egy kiemelkedő kegytárgyhoz vezette őket a templomban ahonnan egy matricát kellett a lapra ragasztaniuk.

A sok-sok feladat után megpihentünk a liget gesztenyefáinak árnyékában és elfogyasztottuk ebédünket, majd nekiláttunk felkészíteni szívünket a szentmisére. Mindezek után 15:00 órakor bemutatásra került a tábor záró szentmiséje Bezák Tamás atya celebrálásában ahol a diákok egy megható és igen tanulságos előadással lepték meg szüleiket.

Így jött létre, hogy a mai napra közel 150 diák számára adott otthont a Hétkápolna kegyhely, és a sok izgalmas játék mosolyt csalhatott a gyermekek arcára. Ezek az örömtelt élmények pedig számunkra is lelki felfrissüléssel szolgáltak a nagy hőség közepedte. Emelett szeretnénk köszönetet mondani Merő Rékának, Fényi Istvánnak és annak a sok-sok segítőnek, akik ma hozzájárultak ahhoz, hogy ilyen szép módon tudjuk lezárni a tábor hetét!

Zárszóként annyit szeretnék útravalóul adni, hogy nagy boldogsággal töltött el, ahogy láttam ezt a sok boldog diákot, illetve ahogyan hallhattam vissza tőlük a kvíz során az általam átadott információkat. Bátran merem remélni, hogy közülük sokan megmaradnak lelkesedésükben és a továbbiakban is gazdagítják egyházunkat.

Előadás a szentmise keretén belül