Városunk hirdetési október 01-07. között – évközi 26. vasárnap

Október a rózsafüzér imádságának hónapja. Egész évre igaz, hogy saját maga vagy egy, a tisztítótűzben szenvedő személy számára nyerhet teljes búcsút az, aki 1. szentgyónáshoz járul, 2. megvan benne a bocsánatos bűnöktől is tartózkodás szándéka, 3. szentáldozáshoz járul, 4. 1-1 Miatyánkot és Üdvözlégyet elimádkozik a Szentatya szándékára, 5. közösségben elimádkozik 1 teljes (5 tized) rózsafüzért.

Október 1-én, vasárnap 21 órától látható a Duna Tv-n a A MEMENTO MORI – A váci legenda c. film, melyet a többek között a Fehérek templomában, a székesegyházunk altemplomában és a püspöki palotában forgattak.

A felsővárosi plébánián működő Bibliodráma csoport várja azokat az érdeklődőket, akik szívesen ismerkednek a Biblia üzenetével a megszokottól eltérő, játékos, de ugyanakkor mélyen megérintő módon. Az alkalmakat havonta egyszer tartják. Érdeklődni lehet a sekrestyében és a felsővárosi plébánián.

A Barátok templomában okt. 3-án, kedden 18 órakor tartjuk a Transitust, vagyis a szentmisében és az azt követő imában Szent Ferenc halálára emlékezünk. Szeretettel várunk mindenkit. Aznap este a Karolina kápolnában nem tartunk szentmisét.

A Chemin Neuf Közösség zenés dicsőítő imacsoportba hívja a testvéreket. Az imacsoportokat két hetente, keddenként tartják a Regőczi-kápolnában. Az első alkalom október 3-án, kedden este 19 órakor lesz, a további dátumok pedig a hirdetőtáblán olvashatók. Szentírást hozzatok magatokkal.

7-én, szombaton a Verbum Dei közösség lelki napot tart a Regőczi-kápolnában. Mindenkit nagyon sok szeretettel várunk, aki lelki feltöltődésre, csöndre, közösségre vágyik. Az idei év témája: Hitigazságok: Az élet és a szeretet iránt tudatlanság. Gyülekezés 9:45-től. Várható vége: 15 óra.

8-án, vasárnap 16 órától a Kilátó Központban Fábián Fédra és Rétvári Bence vendége lesz Böjte Csaba OFM atya. A rendezvény Váci Polgári Est Plusz név alatt található meg az interneten.

A Felsővárosi Plébánia szervezésében folytatódik Pécsi Rita előadássorozata. Október 10-én, kedden 19 órától a Regőczi-kápolnában hallhatjuk az „Érzelmi intelligencia a házasságban” c. előadást. Részletek: – Mit kezdjünk az öröklött adottságokkal? – Miért nem működik, pedig százszor is elmondjuk? – Mekkora az IQ szerepe az életben való boldogulásban? – Hogyan fejleszthető az érzelmi intelligencia? – Jobb agyféltekének speciális funkciói. Becsületkasszán keresztül lehet hozzájárulni az előadó díjazásához.

Dr. Varga Lajos segédpüspök úr zarándoklatot vezet, Miskolc-Debrecen-Tiszadobra október 14-én. Részvételi díj 35 fő esetén 16.500 Ft. Részletek a hirdetőtáblán. Jelentkezni a vasárnap 18 órás szentmise után a Fehérek temploma sekrestyéjében, illetve hétfőnként délelőtt fél kilenctől fél tízig az alsóvárosi plébánián részvételi díj befizetésével lehet.

6-án, pénteken 16.30-tól szentmise helyett igeliturgiát tartunk a Regőczi-kápolnában. Előtte 16 órától rózsafüzért imádkozunk.

8-án, vasárnap 10.30-tól gyerekmisét ünneplünk a Regőczi-kápolnában.

A Felsővárosi plébánia októbertől elsőáldozási felkészítést indít a Fehérek templomába vagy a Regőczi kápolnába szentmisére járó 3. vagy afölötti osztályát idén kezdő gyermekek számára. Szüleiket feltétlenül várjuk arra a találkozóra, melyet az elsőáldozás feltételeiről tartunk október 13-án, pénteken 16 órai kezdettel a felsővárosi plébánián (Vác, Káptalan utca 4.). A gyerekek is jöjjenek erre a találkozóra, hogy egy kis pingpozás, csocsózás közben ismerkedhessenek egymással, amíg a szülők a tájékoztatón vesznek részt. A felkészítést Balázs András atya és Kisbajcsi Éva hittanár végzi. A felkészítési alkalmak kéthetente pénteken 16:00-17:30 között lesznek.

Kiemelt kép: VácOnline – vaconline.hu